Könyvek magyarul

Láthatatlan

Láthatatlan A történet, amely bejárja a hazugság és igazság, identitás és képmutatás közti árnyvilágot, megmutatva azt, ami látható, fáradhatatlanul kutatva azt, ami láthatatlan. Talán örökre.

 

Máról holnapra (2009)

Máról holnapra (2009) Auster "Máról holnapra. A korai kudarcok krónikája" című önéletrajzi kötetében a pályakezdő évekről mesél.

 
 

Utazások a szkriptóriumban (2007)

Utazások a szkriptóriumban (2007) Az idős férfi egy ismeretlen szobában ébred. Nem tudja, kicsoda, nem emlékszik, mit keres itt és hol ez az itt egyáltalán. Nevezzük Mr. Blanknek.

 

Brooklyni balgaságok (2006)

Brooklyni balgaságok (2006) A történet mesélője a hatvanas évei felé közeledő Nathan Glass visszavonult életbiztosítási ügynök, aki rákkal küzdve visszatér gyermekkora színterére Brooklynba meghalni.

 
 

A végső dolgok országában (2005)

A végső dolgok országában (2005) Anna Bume eltűnt bátyja után egy idegen városba utazik, amely maga a Pusztulás Városa, ahol minden – emberek, épületek, utcák, megfogható és megfoghatatlan dolgok egyaránt – egyre csak pusztul.

 

Az orákulum éjszakája (2004)

Az orákulum éjszakája (2004) Balesete után a kórházból kiengedett író sehogy sem találja helyét a világban. Egyetlen járható út kínálkozik számára: megpróbál az írás segítségével visszatalálni önmagához.

 
 

Az illúziók könyve (2003)

Az illúziók könyve (2003) A regény elbeszélője egy professzor, akinek családja egy légikatasztrófában meghal. Már-már összeroppan és elhajítja magától az életet, amikor véletlenül lát a tévében egy műsort a némafilmről és benne egy ismeretlen komikus végre megnevetteti.

 

Timbuktu (2002)

Timbuktu (2002) A regény főhőse többnyire olvashatatlan, de zseniálisnak gondolt, s persze publikálatlan írásművek szerzője, önjelölt próféta és bolond világmegváltó, aki az év nagy részét gyalogos vándorlással és prédikálással tölti.

 
 

Leviatán (2000)

Leviatán (2000) Mai amerikai mítoszokba (gyilkosság, személyazonosság-csere, patriotizmus) tömörített történeten keresztül vall Auster önmagáról.

 

Mr. Vertigo (1998)

Mr. Vertigo (1998) A regény középpontjában a lét, a művészlét kérdéseinek vizsgálata áll. Egy rendkívüli (magyar!) férfi morbid alkut köt egy utcagyerekkel: három éven belül megtanítja repülni.