Timbuktu (2002)

Timbuktu (2002) A regény főhőse többnyire olvashatatlan, de zseniálisnak gondolt, s persze publikálatlan írásművek szerzője, önjelölt próféta és bolond világmegváltó, aki az év nagy részét gyalogos vándorlással és prédikálással tölti.

Útjain egyetlen társa Mr Bone (Csonti úr), a kutya, akivel minden gondolatát megosztja, a történetet a kutya szemszögéből élhetjük át. A történet közepén kettőjük útja különválik Mr Bones innentől az ismételt találkozás reményében egyre közelebb kerül Timbuktuhoz, ahol gazdája a nirvánát szokta volt emlegetni.

Timbuktu / Paul Auster . - [Ford. Elekes Dóra]. - Budapest: Európa Könyvkiadó, 2002. 191 p.
Kötött: 1600,- Ft
Eredeti cím: Timbuktu
Henry Holt and Company Inc., (New York), 1999.

magyar nyelvű kiadás könyvborítója

eredeti nyelvű kiadás könyvborítói

egyéb kiadás könyvborító

Szavazz kedvenc Auster könyvedre!

Könyvek magyarul

Láthatatlan

A történet, amely bejárja a hazugság és igazság, identitás és képmutatás közti árnyvilágot, megmutatva azt, ami látható, fáradhatatlanul kutatva azt, ami láthatatlan. Talán örökre.
 

Máról holnapra (2009)

Auster "Máról holnapra. A korai kudarcok krónikája" című önéletrajzi kötetében a pályakezdő évekről mesél.
 
 

Utazások a szkriptóriumban (2007)

Az idős férfi egy ismeretlen szobában ébred. Nem tudja, kicsoda, nem emlékszik, mit keres itt és hol ez az itt egyáltalán. Nevezzük Mr. Blanknek.
 

Brooklyni balgaságok (2006)

A történet mesélője a hatvanas évei felé közeledő Nathan Glass visszavonult életbiztosítási ügynök, aki rákkal küzdve visszatér gyermekkora színterére Brooklynba meghalni.
 
 

A végső dolgok országában (2005)

Anna Bume eltűnt bátyja után egy idegen városba utazik, amely maga a Pusztulás Városa, ahol minden – emberek, épületek, utcák, megfogható és megfoghatatlan dolgok egyaránt – egyre csak pusztul.
 

Az orákulum éjszakája (2004)

Balesete után a kórházból kiengedett író sehogy sem találja helyét a világban. Egyetlen járható út kínálkozik számára: megpróbál az írás segítségével visszatalálni önmagához.