Máról holnapra (2009)

Máról holnapra (2009) Auster "Máról holnapra. A korai kudarcok krónikája" című önéletrajzi kötetében a pályakezdő évekről mesél.

"A Máról holnapra nem fikció, hanem klasszikus önéletrajz, amelyben a szerzõ visszaemlékszik gyerekkorára, középosztálybeli családjának anyagi helyzetére, szüleinek a pénzhez való viszonyára, majd a maga írói pályájának több mint egy évtizeden át kudarcos, kilátástalan szakaszára. A könyv története végig az írói munkához szükséges anyagi háttér megteremtése körül forog, és érzékeletes portrét ad mindazokról, akik hosszabb-rövidebb idõre Auster mellé vetõdtek, valamilyen módon életének fontos szereplõi, kapcsolatai, barátai, munkatársai vagy ismerõsei lettek. A hatvanas-hetvenes évek New York-i és párizsi szellemi életének jó néhány közismert vagy névtelen szereplõje megjelenik az önéletrajzban Mary McCarthytól, John Lennontól Jerzy Kosinskin át Arthur Cohenig, filmproducerektõl galériatulajdonosokig, játékkereskedõktõl könyvkiadókig, mûvészeti kurátoroktól kortárs költõkig és hajléktalanokig -- sokan közülük így vagy úgy ismerõsek már az Auster-regények lapjairól." (Európa Könyvkiadó)

Máról holnapra / Paul Auster . - [Ford. Pék Zoltán]. - Budapest: Európa Könyvkiadó, 2009. 136 p.
fűzött: 2000,- Ft
Eredeti cím: Hand to Mouth
Formátum: 124x183
ISBN 978 963 07 8741 3

magyar nyelvű kiadás könyvborítója

Könyvek magyarul

Láthatatlan

A történet, amely bejárja a hazugság és igazság, identitás és képmutatás közti árnyvilágot, megmutatva azt, ami látható, fáradhatatlanul kutatva azt, ami láthatatlan. Talán örökre.
 

Utazások a szkriptóriumban (2007)

Az idős férfi egy ismeretlen szobában ébred. Nem tudja, kicsoda, nem emlékszik, mit keres itt és hol ez az itt egyáltalán. Nevezzük Mr. Blanknek.
 
 

Brooklyni balgaságok (2006)

A történet mesélője a hatvanas évei felé közeledő Nathan Glass visszavonult életbiztosítási ügynök, aki rákkal küzdve visszatér gyermekkora színterére Brooklynba meghalni.
 

A végső dolgok országában (2005)

Anna Bume eltűnt bátyja után egy idegen városba utazik, amely maga a Pusztulás Városa, ahol minden – emberek, épületek, utcák, megfogható és megfoghatatlan dolgok egyaránt – egyre csak pusztul.
 
 

Az orákulum éjszakája (2004)

Balesete után a kórházból kiengedett író sehogy sem találja helyét a világban. Egyetlen járható út kínálkozik számára: megpróbál az írás segítségével visszatalálni önmagához.
 

Az illúziók könyve (2003)

A regény elbeszélője egy professzor, akinek családja egy légikatasztrófában meghal. Már-már összeroppan és elhajítja magától az életet, amikor véletlenül lát a tévében egy műsort a némafilmről és benne egy ismeretlen komikus végre megnevetteti.