Mr. Vertigo (1998)

Mr. Vertigo (1998) A regény középpontjában a lét, a művészlét kérdéseinek vizsgálata áll. Egy rendkívüli (magyar!) férfi morbid alkut köt egy utcagyerekkel: három éven belül megtanítja repülni.

A fúnak ehhez átélt lelki és fizikai gyötrelmeket kell kibírnia, hogy fejlődjön a jelleme, megszabaduljon a félelmektől és az egótól, amely mind a repülés előfeltétele. Az író vállalkozó kalandorai mutatványukban az embert földhöz láncoló, szabadságát korlátozó természeti törvényekkel dacolnak.

Mr. Vertigo / Paul Auster. - [Ford. Szász Imre]. - Budapest: Európa Könyvkiadó, 1998. Eredeti cím: Mr. Vertigo

magyar nyelvű kiadás könyvborítója

eredeti nyelvű kiadás könyvborítója

Szavazz kedvenc Auster könyvedre!

Könyvek magyarul

Láthatatlan

A történet, amely bejárja a hazugság és igazság, identitás és képmutatás közti árnyvilágot, megmutatva azt, ami látható, fáradhatatlanul kutatva azt, ami láthatatlan. Talán örökre.
 

Máról holnapra (2009)

Auster "Máról holnapra. A korai kudarcok krónikája" című önéletrajzi kötetében a pályakezdő évekről mesél.
 
 

Utazások a szkriptóriumban (2007)

Az idős férfi egy ismeretlen szobában ébred. Nem tudja, kicsoda, nem emlékszik, mit keres itt és hol ez az itt egyáltalán. Nevezzük Mr. Blanknek.
 

Brooklyni balgaságok (2006)

A történet mesélője a hatvanas évei felé közeledő Nathan Glass visszavonult életbiztosítási ügynök, aki rákkal küzdve visszatér gyermekkora színterére Brooklynba meghalni.
 
 

A végső dolgok országában (2005)

Anna Bume eltűnt bátyja után egy idegen városba utazik, amely maga a Pusztulás Városa, ahol minden – emberek, épületek, utcák, megfogható és megfoghatatlan dolgok egyaránt – egyre csak pusztul.
 

Az orákulum éjszakája (2004)

Balesete után a kórházból kiengedett író sehogy sem találja helyét a világban. Egyetlen járható út kínálkozik számára: megpróbál az írás segítségével visszatalálni önmagához.