Sunset Park

Sunset Park

Auster ismét varázslatosan szövi a szálakat új Sunset Park című regényében. Összefoglaló.

A brooklyni Sunset Park az a hely, ahol négy huszonéves, önmagát kereső fiatal útjai rövid ideig találkoznak, hogy egymást segítve továbblendüljenek éltük holtpontján. Miles Heller hosszú menekülés után jut ide. Miután véletlenül mostohatestvére halálát okozta, a bűntudattól gyötörve elmenekül a családjától – az apjától, aki egy független könyvkiadót vezet, a mostohaanyjától, és a színész anyjától. Miles felszívódik, alkalmi munkákból él, ambíciók és vágyak nélkül, amíg meg nem ismer Floridában egy kubai lányt, aki ugyan fiatalkorú, de akiben a párjára lel. A lány családjának fenyegetése elől menekül vissza New Yorkba, hogy pár hónap múlva a lány is utána jöjjön, amikor nagykorú lesz.

Egy régi ismerőse hívja a Sunset Parkba egy lerobbant házba, amit önkényesen foglalták el, de olyan eldugott helyen van, hogy úgy vélik, jó ideig nem kell tartaniuk semmitől. Hárman laknak még itt illegálisan: Bing, a barátja, aki a Törött Holmik Kórházát vezeti, egy apró műhelyt, ahol amúgy kidobásra ítélt tárgyakat javít; Ellen, a melankolikus művész, aki erotikus rajzokban éli ki magát; és Alice, aki a diplomamunkáját igyekszik megírni a háború utáni amerikai filmről. Mindegyikük sérült valamilyen módon, mindegyikük pénztelen, mindegyikük keresi a boldogulás és boldogság lehetőségét a mai Amerika kilátástalanságában.

Auster felolvas a Sunset Parkból:

Érdekességek

Brooklyni Könyv Fesztivál 2009

2009. szeptember 13-án rendezték meg idén is a Brooklyni Könyv Fesztivált, amelyen több, mint 150 könyvkiadó és folyóirat képviseltette magát. A rendezvényen kerekasztalbeszélgetéseket és felolvasásokat is tartottak.
 

Auster felolvasás - video

Auster az [email protected] program keretében a Google new yorki irodájában felolvasást tartott legújabb Man in the Dark című könyvéből.
 
 

The Inner Life of Martin Frost illusztrált kiadás

Megjelent a The Inner Life of Martin Frost illusztrált kiadása Glenn Thomas illusztrációival. Oldalunkon letölthető a könyv bemutató változata PDF formátumban.
 

San Sebastiani Filmfesztivál

Ebben az évben Festival 55. évfordulóját ünnepli, hasonló lelkesedéssel, mint amikor először kigyulladtak a fények 1954. szeptember 21-én és megnyitották az első San Sebastiani filmfesztivált
 
 

The Inner Life of Martin Frost

2007 márciusában bemutatták Auster második filmjéta 36. New directors Film Fesztiválon. A történet alapját Az illúziók könyvében olvashattuk.
 

Tükörváros

Spiegelman az amerikai képregény nagy figurája, hosszú ideig nem állt elő új, nagyszabású művel a Maus után.