Brooklyni balgaságok (2006)

Brooklyni balgaságok (2006) A történet mesélője a hatvanas évei felé közeledő Nathan Glass visszavonult életbiztosítási ügynök, aki rákkal küzdve visszatér gyermekkora színterére Brooklynba meghalni.

A történet mesélője a hatvanas évei felé közeledő Nathan Glass visszavonult életbiztosítási ügynök, aki rákkal küzdve visszatér gyermekkora színterére Brooklynba meghalni. Ölbe tett kézzel azonban nem bír ülni, így egy véletlen folytán arra gondol, megírja Az emberi balgaság könyvét, minden történetet, anekdotát, nyelvbotlást, amit csak hallott és ismer, szisztéma nélkül, csak hogy teljen az idő. Alig kezdi el, összefut unokaöccsével, Tom Woodsszal, aki tulajdonképpen jelen könyv főszereplője.

Brooklyni balgaságok / Paul Auster . - [Ford. Pék Zoltán]. - Budapest: Európa Könyvkiadó, 2006. 328 p.
Formátum: 124x183
Kötött: 2400,- Ft
ISBN 963 07 7982 X

Eredeti cím: The Brooklyn Follies
First published in 2005 by Faber & Faber Limited
3 Queen Square London WC1N 3AU

Részlet a könyvből

"Hogy miért időzöm ezeknél a triviális részleteknél? Mert egy történet igazsága a részletekben rejlik, és nincs más választásom, mint úgy mondani el a történteket, ahogy megestek. Ha akkor Brattleborónál nem hagyjuk el az autópályát, és nem indulunk el az orrunk után a harmincas úton, sok esemény nem történt volna meg. Itt főleg Tomra gondolok. Lucy és én is profitáltunk a döntésből, de Tomnak, a Brooklyni balgaságok sokat szenvedő hősének valószínűleg élete legfontosabb döntése lett. Akkor természetesen sejtelme sem volt a következményekről, nem tudhatta, milyen forgószelet kavar."

magyar nyelvű kiadás könyvborítója

eredeti nyelvű kiadás könyvborítói

spanyol nyelvű kiadás könyvborító

holland nyelvű kiadás könyvborító

Szavazz kedvenc Auster könyvedre!

Könyvek magyarul

Láthatatlan

A történet, amely bejárja a hazugság és igazság, identitás és képmutatás közti árnyvilágot, megmutatva azt, ami látható, fáradhatatlanul kutatva azt, ami láthatatlan. Talán örökre.
 

Máról holnapra (2009)

Auster "Máról holnapra. A korai kudarcok krónikája" című önéletrajzi kötetében a pályakezdő évekről mesél.
 
 

Utazások a szkriptóriumban (2007)

Az idős férfi egy ismeretlen szobában ébred. Nem tudja, kicsoda, nem emlékszik, mit keres itt és hol ez az itt egyáltalán. Nevezzük Mr. Blanknek.
 

A végső dolgok országában (2005)

Anna Bume eltűnt bátyja után egy idegen városba utazik, amely maga a Pusztulás Városa, ahol minden – emberek, épületek, utcák, megfogható és megfoghatatlan dolgok egyaránt – egyre csak pusztul.
 
 

Az orákulum éjszakája (2004)

Balesete után a kórházból kiengedett író sehogy sem találja helyét a világban. Egyetlen járható út kínálkozik számára: megpróbál az írás segítségével visszatalálni önmagához.
 

Az illúziók könyve (2003)

A regény elbeszélője egy professzor, akinek családja egy légikatasztrófában meghal. Már-már összeroppan és elhajítja magától az életet, amikor véletlenül lát a tévében egy műsort a némafilmről és benne egy ismeretlen komikus végre megnevetteti.