San Sebastiani Filmfesztivál

San Sebastiani Filmfesztivál Ebben az évben Festival 55. évfordulóját ünnepli, hasonló lelkesedéssel, mint amikor először kigyulladtak a fények 1954. szeptember 21-én és megnyitották az első San Sebastiani filmfesztivált

A fesztivál első megrendezésekor még csak B kategóriás filmekkel foglalkozott, egy évvel később azonban már Nemzetközi Film Fesztiválnak nevezték el, és mérvadó, színesfilmre specialiálódtak. Innentől ítélte oda a nemzetközi zsűri a híres kagylót (Concha), ekkor még csak ezüstben. 1957-ben a fesztivál "A" státuszt kapott, és a fő kategóriákban a kagylót már aranyban is kiosztották. Ahogy a fesztivál szimbóluma is egyre inkább ismertté vált, és abba az irányba kezdett el fejlődni, amelyet annak idején kitűzött maga elé, azaz szabadságelvű, távoltarva magát a múlt cenzúra kötöttségektől. A fesztivál ősi szabálya olyan bemutatókat felvonultatni, amely minden évben a legnyugtalanítóbb és újítóbb filmekkel jönnek elő. A fesztiválnak otthont adó városról is érdemes néhány szót ejteni. A világszerte elismert karakteres város San Sebastian fontos szerepet játszik a Fesztivál odadásában a mozi újra felfedezésért, ahogy a nappali és éjszakai fények csodálatos egyvelege váltakozik sajátos hangulatot ad a fesztiválnak. San Sebastian egyike a legkedveltebb városoknak Európában és a látvány garantálja az élményekkel teli tartózkodást, a csodálatos tengerparttól kezdve a kitűnő konyhán át, ráadásul remek mozikkal.

Érdekességek

Sunset Park

Auster ismét varázslatosan szövi a szálakat új Sunset Park című regényében. Összefoglaló.
 

Brooklyni Könyv Fesztivál 2009

2009. szeptember 13-án rendezték meg idén is a Brooklyni Könyv Fesztivált, amelyen több, mint 150 könyvkiadó és folyóirat képviseltette magát. A rendezvényen kerekasztalbeszélgetéseket és felolvasásokat is tartottak.
 
 

Auster felolvasás - video

Auster az [email protected] program keretében a Google new yorki irodájában felolvasást tartott legújabb Man in the Dark című könyvéből.
 

The Inner Life of Martin Frost illusztrált kiadás

Megjelent a The Inner Life of Martin Frost illusztrált kiadása Glenn Thomas illusztrációival. Oldalunkon letölthető a könyv bemutató változata PDF formátumban.
 
 

The Inner Life of Martin Frost

2007 márciusában bemutatták Auster második filmjéta 36. New directors Film Fesztiválon. A történet alapját Az illúziók könyvében olvashattuk.
 

Tükörváros

Spiegelman az amerikai képregény nagy figurája, hosszú ideig nem állt elő új, nagyszabású művel a Maus után.