Brooklyni Könyv Fesztivál 2009

Brooklyni Könyv Fesztivál 2009 2009. szeptember 13-án rendezték meg idén is a Brooklyni Könyv Fesztivált, amelyen több, mint 150 könyvkiadó és folyóirat képviseltette magát. A rendezvényen kerekasztalbeszélgetéseket és felolvasásokat is tartottak.

Az egyik legérdekesebb a neves hip-hop művész Touré és Lupe Fiasco (Sonic Youth Thruston Moore), valamint a költő Tracie Morris és Matthew Zapruder beszélgetése volt, akik a hip-hop és a költészet metszéspontjairól cseréltek gondolatokat.

Két külön kerekasztal foglalkozott az irodalom és a könyvkiadás jövőjével. Elsősorban a művészet üzleti kérdéseit hozták szóba, de a beszélgetés inkább az internet, főként a blogok irányába terelődött, azzal a kérdéssel, hogy mennyire szerencsés az, amikor egy blog macskás könyvfotókkal tálalja a könyvkritikákat.

A Granta szerkesztője John Freeman kifejtette, hogy az emberek másképp olvasnak online, az irodalmat izgalmassá, pörgővé kell tenni. Maud Newton ugyanakkor elmondta, hogy szerinte nincs miért aggódni, mivel az irodalmat mindig is érintette a technológiák fejlődése, a digitális jövő nem feltétlenül rossz.

A fesztiválon összességében több, mint 200 Brooklynban élő szerző jelent meg, köztük Paul Auster, Edwidge Danticat, Jonathan Lethem, Francine Prose és Colson Whitehead.

Hozzászólások

rebbet képe
1

The Frankfurt Book Fair is a critical marketing event for the launching of books, but it is also an important event to facilitate the negotiation of the international sale of rights and licences. Visitors take the opportunity to obtain information about the publishing market,microsoft exams to network, and to do business

alice képe
2

A Granta szerkesztője John Freeman kifejtette, hogy az emberek másképp olvasnak online,
testking 312-49 az irodalmat izgalmassá, pörgővé kell tenni. Maud Newton ugyanakkor elmondta, hogy szerinte nincs miért aggódni, mivel az irodalmat mindig is érintette a technológiák fejlődése,testking 642-975 a digitális jövő nem feltétlenül rossz.

A fesztiválon összességében több, mint 200 Brooklynban élő szerző jelent meg, köztük Paul Auster,testking 1Y0-A11 Edwidge Danticat, Jonathan Lethem, testking PW0-104 Francine Prose és Colson Whitehead.

Érdekességek

Sunset Park

Auster ismét varázslatosan szövi a szálakat új Sunset Park című regényében. Összefoglaló.
 

Auster felolvasás - video

Auster az [email protected] program keretében a Google new yorki irodájában felolvasást tartott legújabb Man in the Dark című könyvéből.
 
 

The Inner Life of Martin Frost illusztrált kiadás

Megjelent a The Inner Life of Martin Frost illusztrált kiadása Glenn Thomas illusztrációival. Oldalunkon letölthető a könyv bemutató változata PDF formátumban.
 

San Sebastiani Filmfesztivál

Ebben az évben Festival 55. évfordulóját ünnepli, hasonló lelkesedéssel, mint amikor először kigyulladtak a fények 1954. szeptember 21-én és megnyitották az első San Sebastiani filmfesztivált
 
 

The Inner Life of Martin Frost

2007 márciusában bemutatták Auster második filmjéta 36. New directors Film Fesztiválon. A történet alapját Az illúziók könyvében olvashattuk.
 

Tükörváros

Spiegelman az amerikai képregény nagy figurája, hosszú ideig nem állt elő új, nagyszabású művel a Maus után.