Ember a sötétben

Ember a sötétben Update: Egyelőre sajnos lekerült napirendről Auster új Ember a sötétben című regényének magyar nyelvű megjelenése. Összefoglaló a könyvről.

Egy öregember fekszik a sötét házban. A ház Vermontban áll, a lányáé, Miriamé, aki hosszú kérleléssel tudta rávenni beteg apját, hogy hozzáköltözzön. A házban él még Miriam lánya, Tanya. Noha az öregember aludna, elgyötört teste már az álmot sem kívánja, így kénytelen-kelletlen azzal tölti az üres órákat virradatig, hogy egy történetet talál ki. Történetet, aminek semmi köze hozzá, a megcsappant és szenvedő családjához, ehhez a világhoz körülötte. A történet főszereplője Owen Brick, aki egy gödörben tér magához, és fogalma sincs, kicsoda-micsoda. A katonaruhából véli, hogy katona. És amikor két katona kihúzza a gödörből, megtudja: ő egy önkéntes, akinek feladata egy ember megölése, mert a háború csak így állítható meg. Mert azé az emberé a háború. Milyen háború? Polgárháború. Ez egy másik jelenben létező, alternatív Amerika, ahová Brick állítólag önkéntesen került át.

Bricknek esze ágában sincs megölni senkit, és amikor a két katona ellátja útravalóval, gondolja, majd csak valahogy visszatalál a saját világába. Egy Wellington nevű városba ér be, ahol szállást keres, és ahol találkozik egy volt iskolatársával, Virginiával. Tőle tudja meg, hogy Virginia ötlete volt, hogy őt idehozzák. Nincs más dolga, mint megölni valakit, és minden rendbe jön, hazakerül a feleségéhez. Brick próbál megszökni, de nem hagyják, és végül kénytelen Virginiával tartani. Ekkor hall egy hézagos történetet arról, mi is történt ebben az Amerikában: a dolog a 2000-es választásig nyúlik vissza, amikor is az ország kettészakadt és belőle az Amerikai Független Államokká alakult.

Virginia a saját házába viszi Bricket, ahol felbukkan az összekötő, és kiderül, hogy August Brill a leendő áldozat neve. Ő találta ki a háborút. Brick aztán visszakerül a maga valóságába, de egy hónap múlva csak érte jönnek, ám Bricket előbb eléri a háború, mint hogy ő érje el Brillt….

Aktuális korábbi hír: Auster új regénye

Interjú a Man in the Dark borítótervezőjével

Aktuális

Boldog születésnapot!

Boldog 66. születésnapot Mr. Auster!
 

Új Auster könyv magyarul: Láthatatlan (Invisible).

Megjelent Paul Auster Láthatatlan című regénye magyarul.
 
 

Februárban jön Auster új Invisible c. regénye magyarul

Örömmel tájékoztatjuk a kedves Paul Auster rajongókat, hogy megjelenik végre magyarul Auster Invisible c. regényének fordítása Láthatatlan címmel.
 

Harmadszorra is kiadják a Holdpalotát

2010 szeptember végén harmadszorra is kiadják Auster Holdpalota című regényét.
 
 

Új regény: Sunset Park

Miközben nálunk tovább tolódik az Invisible magyar fordításának megjelenése, Auster újabb regénnyel jelentkezik 2010 őszén az Egyesült Államokban.
 

2010 őszére halasztották Auster új regényének megjelenését.

2010 őszén jelenik meg magyarul Paul Auster legújabb regénye, az "Invisible" (Láthatatlan).